Zomerworkshop: Bewustzijn & Verbinding

5-daags verdiepingsprogramma voor ruiter en paard

21-07-2019 tot 25-07-2019

Voor ruiters die:

  • op zoek zijn naar een bewustere connectie met hun paard
  • zich verder willen verdiepen in de wisselwerking tussen de psyche en lichaamstaal van ruiter en paard
  • hun zit en trainingsvaardigheden, en de samenwerking met paarden, willen verfijnen

 

In deze actieve 5-daagse zomerworkshop krijg je een vernieuwende, geheel unieke combinatie van kennis over psychologie, communicatie en het gedrag van het paard, en de wisselwerking met de psyche en lichaamstaal van jou als ruiter.

Door bewuste communicatie tussen lichaam en geest bereik je een meer volledige eenheid tussen je paard en jezelf. Het resultaat: als leider van je paard weet jij in elke situatie wat je moet doen en hoe je dat aan moet pakken. Je paard zal zich snel ontspannen bij jouw leiderschap, ook als het iets spannend of moelijk vind.

Door de unieke combinatie van psychologische inzichten, lichaamswerk en meditatie ga je alle elementen begrijpen waar de verbinding, jouw partnerschap met je paard, uit bestaat. Zo wordt de samenwerking steeds beter, en het vertrouwen in je eigen intuïtie en die van je paard steeds dieper.

Deze meditatieve workshop bevat zowel heel intensieve als heel rustige elementen, zoals grondwerk, rijles, coaching met paarden, mindfulness en lichaamsbewustzijnsoefeningen.

De trainers

De training wordt gegeven door Josselien Janssens en Linda Polak, experts in de psychologie van de ruiter en paardvriendelijke training gebaseerd op het natuurlijke communicatiegedrag van paarden.

Samen geven zij al sinds 2013 trainingen voor ruiters die veilig en met vertrouwen willen paardrijden en hun kennis van paarden en zichzelf willen vergroten. Zij zijn regelmatig te zien op paardenevenementen zoals Equiday, en ook worden ze vaak aangehaald in vakmedia zoals Bit en Dressuur Magazine.

Josselien is trainer-coach leiderschapsontwikkeling en holistisch rijinstructeur. Als Advanced Eponaquest Instructeur en Medicine Horse Way Master Instructeur werkt ze veel met ruiters rond het overwinnen van angst en het verdiepen van hun persoonlijke ontwikkeling. Ze geeft de opleiding tot instructeur ervaringsgericht leren met paarden (“paardencoach”) volgens de methode die ontwikkeld is door de bekende Amerikaanse bestsellerauteur Linda Kohanov, en werkt regelmatig met haar samen.

Linda Polak is Eponaquest Instructeur, en Medicine Horse Way Instructeur volgens de methode van Linda Kohanov. Zij is tevens Dubbel-Goud Instructeur in de trainingsaanpak van Chris Irwin, en Centered Riding Level 2 Instructeur. Haar rijlessen focussen op bewust rijden in balans en omvatten kennis over de psychologie en lichaamstaal van paarden en de wisselwerking met de lichaamstaal en houding van de ruiter.

Locatie

De Rosmolenhoeve is een sfeervolle hoeve met royale pensionstallen, gelegen in het prachtige landschap van West Vlaanderen, tussen Brugge en Oostende. De oude Rosmolen is ingericht als workshopruimte. Er is een grote rijpiste, een square pen en 13 h.a. land waar de paarden in groepen grazen.

Je kunt meedoen met je eigen paard of met een paard van de Rosmolenhoeve. Het is mogelijk om je eigen paard op de Rosmolenhoeve te stallen voor de duur van de training.

De kosten

Deelname aan de workshop kost €795,- inclusief btw.

Inbegrepen:

  • Het 5-daagse intensieve en afwisselende les- en coachingsprogramma met 2 ervaren trainers
  • Stalling met weidegang voor je eigen paard op De Rosmolenhoeve OF beschikking over een trainingspaard van De Rosmolenhoeve.
  • Trainingsmaterialen
  • Koffie/thee/lunch
  • Niet inbegrepen: Overnachtingen voor jezelf – indien gewenst sturen wij je een lijst met B&B opties in de buurt.

Voor meer informatie, zie https://www.angst-de-baas.nl/verdiepingsprogramma/ 

Zomerworkshop: Bewustzijn & Verbinding